За трета поредна година в рамките намеждународния музикален фестивал  Откритие“

...
За трета поредна година в рамките намеждународния музикален фестивал  Откритие“
Коментари Харесай

Третият ROCK ACOUSTIC на Откритие“ представя български рок-банди

 За трета поредна година в рамките намеждународния музикален фестивал   " Откритие “ ще се състои акустичен рок концерт с присъединяване на български рок музиканти. Идеята на концерта " Рок акустик “ е да се показват млади музиканти, групите да свирят свои авторски композиции в акустичен вид, някои от които да звучат премиерно пред аудитория. Както и предходните години, концертът ще бъде записан и по-късно излъчен в радио и ефирен ефир и онлайн.

В  29-то издание на   " Откритие “  в концерта " Рок акустик “ вземат участие " Фанданго “, Светлана Близнакова, вокалистка на група Sevi, Атанас Кателиев, победител в " Гласът на България “ 2019. Групите Kashmir, Do Sho Band, и солистът на Bloodrush Коста Коларов. " Рок акустик “ е неповторима опция публиката да чуе нови песни и определени български рок-изпълнители, които показват селекциониран репертоар от своята музика в акустичен вид.

За участниците

Bloodrush е рок трио в състав: Коста Коларов (китара и вокал), Мартин Кирилов (барабани) и Димитър Димов (бас). Групата е образувана през 2012 година и има издадени 2 албума. През 2017 т. групата печели състезанието " Голямото рок междучасие “ на Българска национална телевизия 1, а през идващите 3 години музикантите обитават във Англия, където се срещат и с басиста на Megadeth, Дейв Елефсън на негов майсторски клас. " Намираме и необятно място за изложение в акустичната музика. Аранжираме личните си части, от време на време до неразбираемост в по-леки и мелодични разновидности и това е едно от нещата, които ни разрешават да се забавляваме и да продължаваме да творим музика “, споделят музикантите от Bloodrush. 

Kashmir е различна рок група от Варна, образувана през 2016 година Започва своя музикален път с кавър версии на известни рок шлагери, само че с времето оформя личен жанр и звучене. Самите музиканти дефинират своята музика като " рок от дъното на душата, ситуиран някъде сред Сиатъл, Калифорния и класическия рок вайб “, а мотото на групата е " Rock for your soul! ". Най-новите авторски песни на групата са с текстове на български език.

Светлана Близнакова е вокалистка на група Sevi, която през март тази година означи 10-годишен празник на сцената и приготвя 4-и албум. Паралелно с сполучливите изяви на групата Светлана Близнакова развива и независима солова кариера и през ноември 2020 година следва да излезе нейният първи албум. В концерта " Рок акустик “ певицата ще показа и част от композициите, включени в него.

Атанас Кателиев, победител в " Гласът на България “ 2020, през последните месеци се радва на известност поради дебютния си сингъл " Вярваш ли ми “, влезнал в БНР Топ 20, а неотдавна и " Четеш по устните ми ".

" Фанданго “ е измежду най-популярните българска рок групи,създадена още през 1998 година в Бургас и доста известна с шлагера " Миг от приказка “, който към този момент е част от учебниците по музика за IX клас. Групата е издала 3 албума: " Фанданго “ (2000 г.), " Земен ангел “ (2020 т.), " Както преди “ (2014 г.).

Do Sho Band е в състав: Мирослав Цанов (барабани), Боби Димчев и Васил Шопов (китара), Георги Дачев – ДоШо (вокал). В началото на 2020 година групата основава първата си ария, наречена " Свети “, последвана от " Даже да не стигнем “ и " Белези “, и трите записани в домашни условия по време на карантината. Песента им " Белези “ е в класацията на БНР Топ 20, в която единствено презвтората седмица заема 3-ото място и се изкачва нагоре.

29-то издание на " Откритие " се реализира с поддръжката на фонд " Култура " на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР